Custers and universities - Havierniková, Katarína
Podstatou regionálneho rozvoja je predovšetkým formovanie fyzických, ľudských, sociálnych a inštitucionálnych zdrojov a využívanie z nich plynúcich komparatívnych výhod k vytváraniu ekonomickej základne regiónu. Aby univerzita mohla byť úspešným článkom klastra je potrebné, aby disponovala kvalitnou vedeckovýskumnou základňou, aktívne sa zapájala do činnosti klastra a disponovala adekvátnymi znalosťami o situácii v regióne a bola schopná sa tak adaptovať na nové, meniace sa podmienky. Návrh modelu prepojenia univerzitného prostredia s podnikateľským prostredím formou zosieťovania do klastra.