Dependence of the changes in some measures of the variability and location of insurance payments of a cedant on a change of priority in non-proportional reinsurance - Fecenko, Jozef
Štúdium závislosti zmien niektorých mier variability a polohy poistného plnenia cedanta od zmeny priority v zaistení WXL/R bez horného a s horným ohraničením poistného plnenia zaisťovateľa. Analýza prípadu ako reagovať na zmenu priority (resp. horného ohraničenia) zmenou horného ohraničenia poistného plnenia (resp. zmenou priority) tak, aby sa očakávané poistné plnenie cedanta nezvýšilo.