Modelovanie a prognózy vývoja vybraných ukazovateľov trhu práce v SR - Rublíková, Eva
Box-Jenkinsova metodológia štatistickej analýzy autokorelačnej štruktúry časového radu aplikovaná na ukazovatele trhu práce poskytuje dostatočne presné krátkodobé extrapolácie ich vývoja. Mesačné časové rady ukazovateľov evidovaného počtu uchádzačov o zamestnanie (UoZ) a evidovaný počet voľných pracovných miest (VPM) na Slovensku z obdobia január 2001 až apríl 2012.