Distribučná funkcia ako nástroj posudzovania miery rizika - Simanová, Barbora
Náhodná premenná popisujúca výšku individuálnej škody v neživotnom poistení. Identifikácia rizík a ich presnejšie merania, ktoré vedú k analýzam a spoľahlivejšiemu riadeniu prevzatých rizík. Miera rizika vyjadrená prostredníctvom príslušnej distribučnej funkcie náhodnej premennej.