Ako naše vnímanie komunikácie ovplyvňuje náš cudzojazyčný prejav? - Fráterová, Zuzana
Psycholingvistický pohľad na komunikáciu jednotlivca v cudzom jazyku. Autorka k tomuto pohľadu pridáva pragmalingvistický pohľad. Jednou z najdôležitejších zákonitostí v pragmalingvistickom štúdiu komunikácie je princíp zdvorilosti v komunikácii v cudzom jazyku a jeho transferenčné špecifiká medzi rozličnými jazykmi.