K niektorým otázkam interkultúrnej komunikácie vo výučbe odborného španielskeho jazyka. Jazyková príprava študentov na vedenie obchodných rokovaní s partnermi hispanofónnych krajín - Paľková, Jana
Kultúra má významný vplyv na ľudskú komunikáciu. Nie je možné a ani potrebné dopodrobna študovať charakteristiky jednotlivých kultúr, ale uvedomiť si základné princípy interkultúrnej komunikácie a tie sa následne snažiť zohľadniť pri komunikácii s partnermi z iných kultúr. Skúsenosti z výučby odborného španielskeho jazyka v rámci kurzu Obchodné rokovania v španielskom jazyku.