Súčasné koncepty energetickej bezpečnosti - Bocora, Ján
Energetická bezpečnosť predstavuje kľúčovú otázku politického a ekonomického vývoja moderných štátov. Jej samotné vymedzenie ako aj definícia jednotlivých nástrojov však podlieha subjektívnemu hodnoteniu vývoja medzinárodných vzťahov zo strany jednotlivých aktérov. Analýza jednotlivých konceptov a ich špecifické črty.