Regionálne disparity krajín V4 - Draková, Silvia
Analýza regionálnych disparít krajín Vyšehradskej štvorky. Príčiny vzniku a pretrvávania disparít medzi regiónmi v krajinách V4. Identifikácia úrovne rozvoja regiónov krajín V4 v kontexte EÚ na základe vybraných sociálnoekonomických ukazovateľov. Zhodnotenie, či krajiny V4 zaznamenávajú z hľadiska vývoja regionálnych disparít konvergentné alebo divergentné tendencie.