Potenciál rozvoja intraregionálneho obchodu na západnom Balkáne - Gabrielová, Petra
Potenciál rozvoja intraregionálneho obchodu na západnom Balkáne vo svetle budovania regionálnej spolupráce ako jednej z podmienok integrácie do Európskej únie. Teoretické východiská vplyvu regionálnej ekonomickej integrácie so zameraním na teóriu colnej únie a štúdie regionálnych integračných zoskupení. Východiskové podmienky obchodných vzťahov v rámci regiónu západného Balkánu v súvislosti s rozpadom Juhoslávie a jej jednotného trhu. Súčasný stav zahranično-ekonomických vzťahov v regióne a trendy ich vývoja.