Zhodnotenie stavu vývoja inovačných potenciálov krajín EÚ - Čonková, Monika, 1976-
Sumárny inovačný index Európskej komisie IUS ako reprezentatívny ukazovateľ národnej inovačnej aktivity. Analýza vzťahu s jeho priemerným ročným rastom a národnými výdavkami na výskum a vývoj.