De L`Enjambement de la civilisation dans le domaine de la communication interpersonnelle (interculturelle) - Povchanič, Štefan
Tradičný výklad reálií v podobe juxtapozície jednotlivých zložiek ignoruje ich prejavy, smerujúce do vyššej štruktúry - kultúrneho systému, ktorého poznanie je predpokladom úspešného interkultúrneho dialógu. Návrh trojstupňového prístupu k problematike.