Medzinárodné hodnotenie kvality podnikateľského prostredia v Slovenskej republike - Bukovová, Sylvia, 1959-
Hodnotenie krajín v správe o globálnej konkurencieschopnosti vychádza z indexu, ktorý Svetové ekonomické fórum používa od roku 2004. Index je založený na 12 pilieroch konkurencieschopnosti a poskytuje ucelený obraz konkurenčného prostredia v krajinách sveta s rozličným štádiom vývoja. Základné piliere indexu.