Význam outsourcingu v riadení pohľadávok - Divincová, Alexandra
Outsourcing predstavuje strategický krok spoločnosti, ktorý v prípade riadenia pohľadávok môže podnik uchrániť pred nebezpečenstvom insolvencie. Základné činnosti predstavuje ucelený proces starostlivosti o pohľadávky menovanej spoločnosti. Vyčlenenie tejto aktivity z interného prostredia podniku do externého špecializovanými spoločnosťami, ktoré majú s danou oblasťou skúsenosti.