Problémy výskumu kvality života - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Problém pojmovej rôznorodosti a nekonzistentnosti. Kvalita života a ekonomický blahobyt. Problém cieľov výskumu kvality života. Problém ukazovateľov. Index ľudského rozvoja (HDI). Poradie vybraných krajín podľa hodnôt HDI v rokoch 1995-2010. Index rodovej nerovnosti a index viacrozmernej chudoby.