Model tvorby rozpočtu v transformujúcom sa podniku - Šagátová, Slavka, 1975-
Transformačné procesy v podnikoch v dôsledku preberania podnikov zahraničnými organizáciami v súlade s európskymi a svetovými globalizačnými tendenciami. Efektívny a hospodárny prechod všetkých podnikových funkcií transformujúcej sa podnikateľskej jednotky.