Structural aspects of cross-border regions in EU: the case of CENTROPE - Jeck, Tomáš
Vybrané charakteristiky cezhraničného regiónu CENTROPE. Rozdiely v regionálnej koncentrácii jednotlivých odvetví a porovnanie sektorov z hľadiska výrobných faktorov. Analýza lokalizačného kvocientu, pričom pri analýze ponukovej strany regiónu je využitá metóda rastového účtovníctva. Heterogénny vývoj regiónov vo vnútri CENTROPE a význam sektora služieb pre ďalší vývoj tohto regiónu.