Exploring spatial patterns of creative industries with firm level micro geographic data - Chovanec, Martin
Koncept kreatívnej ekonomiky a nové možnosti porozumenia zákonitostí regionálneho a mestského rozvoja. Priestorová koncentrácia firiem v kreatívnych odvetviach s využitím analýzy bodových údajov. Analýza priestorového usporiadania 12 936 bodov reprezentujúcich geokódované údaje lokalizácie firiem Registra ekonomických subjektov SR. Využitie metód priestorovej štatistiky ako sú analýza najbližšieho suseda, Ripley K analýza a klastrová analýza najbližšieho suseda. Koncentrácia kreatívnych odvetví najmä vo veľkých mestách.