Prínos Diamonda, Mortensena a Pissaridesa k analýze trhu práce - Bačišin, Vladimír
Vývoj teórie, ktorá objasňuje aký vplyv má regulácia a hospodárska politika na trh práce. Faktory, ktoré majú najsilnejší vplyv na ľudí: ponuka práce, úroveň miezd a miera nezamestnanosti. Pracovné právo a úloha podpory v nezamestnanosti.