Kapitál primeranosť a efektívnosť vybraných bankových sektorov Európskej únie - Kočišová, Kristína
Finančná kríza poukázala na dôležitosť sledovania a dodržiavania podmienok regulácie podnikania bánk. Jednou z oblastí regulácie je aj oblasť stanovenia výšky regulatórneho kapitálu banky, ktorá je riešená prostredníctvom koncepcie kapitálovej primeranosti. Z dôvodu regulácie dochádza určitým spôsobom aj k ovplyvňovaniu efektívnosti samotných bánk, a teda aj efektívnosti jednotlivých bankových sektorov. Analýza vzťahu medzi kapitálovou primeranosťou a efektívnosťou bankových sektorov v krajinách Európskej únie meranou pomocou vstupne orientovaných DEA modelov.