Občanství Evropské unie z pohledu práva EU - Chvátalová, Ivana
Koncept európskeho občianstva, ktorý by mal viesť k posilneniu postavenia občanov Európskej únie. Rok 2013 je vyhlásený ako Európsky rok občanov. Oblasti života a práva občanov Európskej únie.