Bulhari chcú vyhnať biedu z krajiny - Pressburg, Adrian Peter
Vstup Bulharska do Európskej únie v r. 2007 a očakávania obyvateľov. Pouličné nepokoje vo februári tohto roku a pád vlády. Skorumpovaný politický systém. Problémy českej spoločnosti ČEZ v Bulharsku. Príprava pripojenia Bulharska a Rumunska k schengenskému priestoru. Vplyv Sofie na špičky EÚ ostáva nízky. Parlamentné voľby plánované na jún.