Je profesionální kolektivní sportovec zaměstnancem nebo vykonáva nezávislé povolání? - Lipenská, Romana
Vzťah medzi klubom a profesionálnym športovcom vykonávajúcim kolektívny šport. Tento vzťah môže mať pracovno právny charakter a môže ísť aj o samostatne zárobkovú činnost, teda nezávislé povolanie. Z pohľadu daňovej problematiky má vymedzenie tohto vzťahu významný vplyv, následkom čoho je možné stanoviť či budú príjmy profesionálnych športovcov zdaňované.