Zamestnanecká rada - vznik, fungovanie, zánik - Toman, Jozef
Právna úprava zastupovania zamestnancov všeobecne. Zamestnanecká rada - vymedzenie pojmu. Vznik zamestnaneckej rady. Voľba členov zamestnaneckej rady. Volebné (funkčné) obdobie zamestnaneckej rady. Ustanovenie zamestnaneckej rady a jej fungovanie. Práva zamestnaneckej rady a vzťah k iným zástupcom zamestnancov. Vzťah zamestnaneckej rady a odborovej organizácie. Zánik zamestnaneckej rady a skončenie funkcie zamestnaneckého dôverníka. Praktické príklady.