Súčasné globalizačné problémy ľudskej civilizácie a ich manažérske spravovanie a riešenie - Husárová, Barbora
Vplyv prírodno-ekologického prostredia na podnik. Ekonomicko-finančné prostredie. Globálna finančno-ekonomické kríza. Legislatívno-právne prostredie podniku. Korupcia ako aktuálny problém podnikania na Slovensku. Politicko-sociologické prostredie. Absencia sociálnej zrelosti vo vrcholovej politike. Návrh riešenia - globálna výchova.