Dopady provozování Švarcsystému ve sportovním odvětví na zaměstnavatele, zaměstnance a stát - Vrtalová, Jana
Rozdiely v zamestnávaní športovcov ako SZČO alebo zamestnancov. Problematika Švarcsystému v Českej republike, ktorú upravuje zákonník práce ČR, a ktorý zakazuje vykonávať závislú prácu inak ako v rámci pracovnoprávneho vzťahu.