Trvalo udržateľný rozvoj a priame zahraničné investície - Romančíková, Eva
Rôzne aspekty negatívneho vplyvu PZI na životné prostredie a trvalo udržateľný rozvoj. Ide o efekty z rozsahu produkcie, technologický efekt, štrukturálny efekt a príjmový efekt. Snaha zabezpečiť trvalo udržateľný rozvoj predpokladá dôsledne uplatňovať priame a nepriame nástroje ochrany životného prostredia a správne ocenenie prírodných zdrojov.