Zdravotné poistenie u autorov príspevkov - Rabatinová, Marcela, 1977-
V prípade sociálneho poistenia, ak má autor iba príjmy zdaňované zrážkovou daňou, tieto nie sú súčasťou vymeriavacieho základu pre sociálne poistenie. Platí to aj v prípade zdravotného poistenia? Odpoveď na otázku: Ak má autor iba príjmy z príspevkov do novín a časopisov (zdaňované zrážkovou daňou), má povinnosť ohlásiť začiatok samostatne zárobkovej činnosti a platiť odvody do zdravotnej poisťovne?