Prenájom nehnuteľnosti a DPH - Rabatinová, Marcela, 1977-
Samostatne zárobkovo činná osoba - platiteľ DPH prenajíma časť svojho rodinného domu, nie ako podnikateľ, ale ako fyzická osoba (majetok nezaradený do podnikania) inej fyzickej osobe - neplatiteľovi DPH. V zmluve sa dohodli na mesačnej platbe bez DPH. Ako sa posudzuje tento príjem z hľadiska DPH a z hľadiska dane z príjmov. Môže si uplatniť paušálne výdavky v daňovom prizanní za rok 2011?