Podnikání a konkurenceschopnost - Mikoláš, Zdeněk
Z hľadiska skúmania vzťahu podnikania a konkurencieschopnosti je nutné priradiť k trom základným výrobným faktorom (práca, pôda, kapitál) štvrtý výrobný faktor, podnikanie (resp. podnikavosť). Hľadanie spoločných priesečníkov ekonómie, marketingu, manažmentu, teórie a praxe podnikania. Konkurencieschopnosť a reálne potreby podnikov.