Zen a budhistická tradícia súčasného Japonska - Zágoršeková, Marta
Analýza vplyvu zenovej a buddhistickej tradície na súčasnú kultúrnu identitu Japonska a jeho postavenia v sieti medzinárodných vzťahov. Príčiny tejto japonskej kultúrnej performancie a prezentácia všeobecného argumentu, že nositeľom historickej kontinuity kultúrnej identity je socio-kultúrna habitualita spoločnosti, nie štát ako inštitúcia.