Alternatívne spôsoby riešenia medzinárodných investičných sporov - Brocková, Katarína, 1976-
Arbitráž je samostatnou kategóriou spôsobu riešenia sporov, za alternatívne spôsoby sú považované iné, menej formalizované formy riešenia prípadného sporu, medzi ktoré patrí vo všeobecnosti zmierovacie konanie, mediácia, ale i mini-trial, expertíza, dispute board (sporová porota) atď. Mediácia a zmierovacie konanie. Možné výhody zmierovacieho konania. Zmluvná úprava zmierovacieho konania. Prelínanie mediácie a arbitráže ako spôsobov riešenia investičných sporov.