Úloha finančných derivátov pri destabilizácii finančných trhov - Drutarovská, Jana, 1989-
Významná úloha finančných derivátov pri destabilizácií finančných trhov. Definovanie takých vlastností derivátov, ktoré ohrozujú stabilitu svetového hospodárstva. Okrem formulácie hlavných atribútov finančných derivátov prispievajúcich k destabilizácii je zvláštna pozornosť venovaná súčasným formám exotických derivátov, hlavne toxickým aktívam.