Súčasné a očakávané budúce trendy prílevu čínskych priamych investícií do Afriky - Szikorová, Nóra
Čínske investície vo svete naberajú na význame. Niektoré krajiny ich vnímajú ako príležitosť, iné zas ako hrozbu. Najviac kritizované investície Číny prúdia predovšetkým do afrických krajín a je za ne často titulovaná novodobým kolonizátorom Afriky. Analýza čínskych investícií v týchto štátoch zo sektorálneho hľadiska a skúmanie determinantov čínskych investícií v nich. Súčasné trendy čínskych investícií, identifikácia tých štátov, do ktorých možno očakávať ďalší nárast investícií .