Inštitucionálne modely hospodárskej diplomacie - príklad Nemecka, Rakúska, Švajčiarska a Slovenska - Kužmová, Lucia
Usporiadanie a inštitucionálna organizácia vládnych rezortov a orgánov, ktoré realizujú hospodársku diplomaciu, je v jednotlivých štátoch rôzna. Napriek tomu existujú niektoré charakteristické vlastnosti, podľa ktorých je možné zatriediť štát do odpovedajúceho modelu. Definícia modelov, ich všeobecný prehľad a ich základné charakteristiky. Ako príklad sú uvedené inštitúcie, ktoré sa zúčastňujú na výkone hospodárskej diplomacie Nemecka, Rakúska, Švajčiarska a Slovenska. Jednotlivým krajinám je priradený odpovedajúci model hospodárskej diplomacie. Analýza inštitucionálnych štruktúr hospodárskej diplomacie týchto krajín s ohľadom na pozitívne a negatívne vlastnosti aplikovaných modelov.