Právna úprava zdieľania medzinárodných vodných tokov: kritické zhodnotenie - Cséfalvayová, Katarína
Právna úprava zdieľania cezhraničných vodných tokov, ktorá je kľúčovým nástrojom prevencie a riešenia konfliktov vznikajúcich v súvislosti so zdieľaním medzinárodného vodného zdroja. Praktické zhodnotenie súčasnej podoby medzinárodnoprávnej úpravy zdieľania cezhraničných vodných tokov a poukázanie na jej najvážnejšie nedostatky. Hlavné aspekty zmluvnej spolupráce, ako aj kľúčové princípy obyčajového práva.