Všeobecná charakteristika práva občanov Európskej únie na ochranu diplomatickými a konzulárnymi orgánmi členských štátov - Hurná, Lucia, 1978-
Všeobecný prehľad o ochrane nezastúpených občanov Európskej únie prostredníctvom diplomatických a konzulárnych orgánov členských štátov, ktoré majú v tretích krajinách svoje zastúpenie so zameraním na kľúčové aspekty a špecifiká uvedeného inštitútu.