K niektorým aspektom inovačnej politiky Európskej únie - Lipková, Ľudmila
Príspevok stručne analyzuje situáciu v inovačnej politike členských štátov Európskej únie, vymedzuje inovačných vodcov, zaostávajúce štáty, dokumenty Európskej únie na podporu inovácií. Záverom je príspevok venovaný Slovensku a inováciám v medzinárodnom kontexte.