Poznámky k obnove sociálneho kapitálu - Márton, Milan
Viacerí súčasní autori tvrdia, že technologicky vyspelé spoločnosti spotrebúvajú sociálny kapitál, ale súčasne ho prakticky aj v tej istej miere vytvárajú. Autor sa nedomnieva, že existuje akési „perpetuum mobile“ na vytváranie sociálneho kapitálu v modernej spoločnosti. Na jeho vytváranie nie je postačujúcou motiváciou ani egoistický záujem, ktorý ho vytvára ako vedľajší produkt.