Humanitárna intervencia - Mráz, Stanislav
Humanitárna intervencia spadá do oblasti humanitárneho práva, týka sa oprávnenosti použitia ozbrojenej sily v medzinárodných vzťahoch. Ozbrojená humanitárna intervencia. Zasahovanie do vnútorných vecí. Postoje v otázke humanitárnej intervencie sa rozchádzajú.