Aktuálne trendy vo vnímaní spolužitia v rámci EÚ: očakávania verzus realita - Plávková, Oľga
Príspevok prezentuje pohľad európskej verejnosti, osobitne občanov SR, na aktuálny vývoj európskeho integračného procesu, analyzuje kľúčové posuny v mienke verejnosti vo vzťahu k jednotlivým oblastiam európskej politiky za obdobie posledných dvoch rokov. Cieľom je identifikovať mieru zosúladenia očakávaní verejnosti so súčasným stavom a pripravovanými opatreniami na celoeurópskej úrovni.