Motivačné bariéry a ich dosahy na znižovanie výkonnosti - Matulčíková, Marta, 1964-
Motivačné nástroje využívajú manažéri na dosiahnutie stanovených cieľov organizácie. Výber motivačných nástrojov, ktoré organizácia využíva pre stimulovanie pracovného výkonu zamestnancov, závisí od organizačnej kultúry a individuálneho prístupu jednotlivých manažérov. Nevhodné motivačné zameranie a nízka intenzita motivácie má výrazný demotivačný vplyv. Hlavné demotivačné faktory, ktoré často ovplyvňujú pracovný výkon.