Zlúčenie daňových a colných úradov sa posúva až do posúdenia opodstatnenosti ich zlúčenia - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Organizačná štruktúra finančnej správy je výsledkom prvej fázy programu UNITAS, ktorý je súčasťou reformy daňovej a colnej správy prebiehajúcej na Slovensku. Štruktúra finančnej správy. Inštitucionálne zabezpečenie správy daní v SR je rozdelené do troch období. Tretia etapa bude zrealizovaná vzhľadom na posúdenie opodstatnenosti zlúčenia daňových a colných úradov ako aj vzhľadom k realizácii daňovo-odvodovej reformy.