Fondy štátneho bohatstva - nový hráč na kapitálových trhoch - Bačišin, Vladimír
Analýza mechanizmov formovania fondov štátneho bohatstva (SWF) a ich ciele. Stabilizácia verejných financií, vytváranie rezerv pre budúce generácie, formovanie zdrojov pre vyplácanie dôchodkov, uchovanie hodnoty, alebo zväčšenie výnosov z finančných aktív štátov.