Konflikt v Sýrii a jeho vplyv na oblasť Blízkeho východu - Šálek, Martin
Súčasná vnútropolitická situácia v Sýrskej arabskej republike a jej vplyv na politické dianie a bezpečnostnú situáciu v regióne Blízkeho východu. Keďže daný región je známy zložitou históriou, ako aj rôznorodými vzťahmi medzi jednotlivými štátmi a organizáciami, každá udalosť môže mať významné následky na situáciu v ňom. Občiansky konflikt v Sýrii a jeho globálny dopad (Západ, Rusko, Čína). Izrael a Sýria.