Vybrané aspekty vytvárania multipolarity v súčasných medzinárodných vzťahoch - Škvrnda, František
Centrá moci ako jeden z ústredných teoretických problémov medzinárodných vzťahov. Vývoj chápania multipolarity v teórii medzinárodných vzťahov. Prechodný charakter súčasného obdobia medzinárodných vzťahov. Vybrané problémy vytvárania multipolarity v medzinárodných vzťahoch. Destabilizujúca rola USA a neoliberálnej globalizácie v súčasnom usporiadaní medzinárodných vzťahov. Kritické teórie medzinárodných vzťahov o vytváraní multipolarity v súčasných medzinárodných vzťahoch.