Vplyv medzikultúrnych vzťahov na transformáciu sociálneho a kultúrneho kapitálu - Zágoršeková, Marta
Príspevok skúma teoretické vymedzenie pojmov "sociálny" a "kultúrny" kapitál v záujme ich precizovania v kontexte interpretácie termínu poznatková, resp. informačná spoločnosť. Autorka zastáva názor, že je sémantický rozdiel medzi výrazmi "sociálny kapitál" a "kultúrny kapitál" a uvádza argumenty vyvracajúce ich synonymické ponímanie.