Technologická analýza ako kľúčový element integrovaného manažmentu technológií - Jemala, Marek
Technologická analýza by mala pomôct poskytnút podnety pre systematické a účelné inovácie technologických procesov, infraštruktúry i celého integrovaného technologického systému podniku. TA je do určitej miery aj makro disciplínou, a to z dôvodu potreby širšej kooperácie analytikov s prostredím pre komplexnejšie výsledky, pre širšie akceptovanú technológiu, a pre zlepšenie efektívnosti manažmentu technológií . Technologický radar − ako možný východiskový proces systematickej TA je špecifickým nástrojom na posilnenie technologických inteligenčných kapacít podniku, a to hlavne pokiaľ ide o lepšie využitie budúcich príležitostí na trhu. Významným procesom TA sa stáva aj tzv. do budúcnosti orientovaná technologická analýza (Future-oriented technology analysis), zameraná na skúmanie potenciálnych technologických príležitostí a rizík, silných a slabých stránok technológie, ako aj zvyšovanie povedomia a predvídania manažmentu o budúcnosti či vytvárania konsenzu pri korporatívnom technologickom plánovaní.