Finančné a kapitálové trhy ako nositeľ globalizačncýh procesov a nových javov vo svetovej ekonomike - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Rast koncentrácie a konkurencie, nové formy komunikácie, využívanie moderných informačných a komunikačných technológií, štrukturálne zmeny na finančných a kapitálových trhoch, ktoré sa prejavujú mimoriadnou intenzitou, a práve preto sa tieto trhy považujú za nositeľov globalizácie a novej ekonomiky.