Kedy prelomia ženy sklenený strop - Schellingová, Blanka
Význam účasti žien v politike aj v ekonomike. Ženy v súčasnosti - vzdelanejšie, flexibilnejšie a konkurencieschopnejšie na trhu práce. Príležitostí uplatniť sa na vedúcich pozíciách pribúda. Platy slovenských žien o pätinu nižšie než platy mužov. Pomer mužov a žien v predstavenstvách firiem vo vybraných krajinách EÚ.