Dejiny európskej civilizácie na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave - Maier, Tomas, 1965-
Dôvody a východiská pre výučbu dejín európskej civilizácie na Fakulte aplikovaných jazykov EU v Bratislave. Využitie kladného transferu na základe znalosti európskych dejín. Kultúra a mentalita ako výsledok dejinného vývoja v štúdiu a v praxi. Širší rozhľad študenta, širšie intelektuálne zázemie. Motivácia študenta štúdiom spoločnej európskej minulosti. Vedomie spolunáležitosti.